Realism

Realismul este una dintre cele mai provocatoare
forme de artă în domeniul tatuajului.

Pe lângă faptul că are nevoie de mii de ore de pregătire tehnică,
tattoo artistul trebuie să aibă, de asemenea, o răbdare excepțională, un excelent simț al perspectivei
cand vorbim despre proporții, lumină, umbre dar si cunoștințe de anatomie.

retro ink - tatuaje realiste

Tatuaje realiste(realistic tattoo) – sunt renumite pentru atenția acordată detaliilor și asemănarea perfectă a imaginii cu subiectul tatuat. 

Poti recunoaste acest stil de tatuaj prin reproduceri realiste ale unor portrete de oameni, animale sau peisaje. Tatuajele realiste sunt realizate aproape ca o asemanare fotografica, cheia designului este transferarea unei imagini reale pe piele, cat mai exact posibil.

Doar cei mai talentați artiști tatuatori sunt capabili să portretizeze un obiect 3D pe o suprafață 2D, cum ar fi hârtia sau, în acest caz, pielea.

In salonul de tatuaje Retro Ink  by Mornel Tattoos exista o lista de artisti specializati in stilul de tatuaje realiste. Fie ca sunt black and grey realism(tatuaje realiste alb negru) sau full color realism(tatuaje realiste color), necesita un nivel extrem de concentrare si abilitate si pot consuma si mult timp. 

Poti consulta portofoliile artistilor nostri sau poti contacta Retro Ink pentru a programa o consultatie. Lasa expertii nostri sa iti faca ideea sa prinda viata!

Tatuajele hiperrealiste sunt puternic inspirate de mișcarea realismului, care a fost deosebit de populară în Franța incepand cu anul 1850 și a evoluat odată cu introducerea Pop Art în anii 1960 și 1970.

Rădăcina tehnicilor implicate în tatuajul realist a derivat din acest stil de artă inovator și a progresat. În schimb, acest stil de tatuare se concentrează în principal pe maparea umbrelor și a multor straturi de umbrire pentru a crea o calitate pitorească și tridimensională a artei. Aceasta este provocarea supremă cu tatuajele realiste.

În plus, calitatea tusului, modul în care vei parcurge procesul de vindecare și grija pe care o vei acorda pentru a evita razele UV periculoase (prin aplicarea de protecție solară cu indice factorial mare), te vor ajuta să iti pastrezi lucrarea de arta la intensitatea de la inceput

Stiluri de tatuaje