Old School

Tatuajul traditional este un stil de tatuaj popular,
cunoscut si sub numele de stil Old school. Se caracterizeaza prin contururi negre mari, indraznete,
imagini iconice si o paletă de culori limitata.

Cat de multe stii despre stilul old school?

Daca raspunsul este „nu prea multe”, atunci am dori sa te ajutam in acest sens. Dacă intentionezi sa ai ceva pe piele pentru totdeauna, de ce sa nu cunoasti putin din istoria sa si sa intelegi de ce iti place atat de mult? 

Sa aruncam o privire asupra tatuajului tradițional, la originile si la elementele sale care sunt cele mai frecvente, astfel incat sa poti lua o decizie in cunostinta de cauza.

Istoria tatuajului traditional

Tatuajele traditionale au fost inițiate la sfârșitul secolului al XIX-lea in New York. Cu toate acestea, acest stil de tatuaj nu a devenit cu adevărat popular in întreaga lume pana in anii 1960 si totul datorita lui Normal Collins, cunoscut sub numele de Sailor Jerry.

După ce a petrecut mulți ani in sud-estul Asiei ca marinar si a studiat tatuajul japonez de la vechii maeștri, si-a deschis un magazin de tatuaje în Honolulu, Hawaii. Chiar daca a invatat multe despre tatuajul japonez, el si-a dezvoltat totuși propriul stil si iconografie, care este standardul pentru tatuajul traditional de astăzi. La fel ca alte stiluri de tatuaj, are multe elemente diferite care ii sunt specifice și toate au semnificatii diferite. 

Sa aruncam o privire la unele dintre cele mai comune elemente utilizate in acest stil de tatuaj traditional si la ce înseamna fiecare dintre ele.

Vultur pleșuv

Când te gândești la America, unul dintre primele simboluri care iti vin in minte este vulturul plesuv. Deci, nu-i de mirare ca este un element atât de popular în categoria tatuajului tradițional(old school tattoo).

Simbolizează mândria pentru națiune, dar este și un simbol al puterii, al mandriei, libertătii si al harului. Imaginea este iconica si este adesea elementul central al multor modele de tatuaje old school.

swallows-tattos

Randunele

Rândunelele sunt un alt element comun, atat pentru superstitia care le inconjoara, cat și pentru simbolistica lor. 

Multe legende se concentreaza in jurul randunicii. Intr-una dintre ele, marinarii si-au tatuat o randunica pe corp de fiecare data cand au navigat 5.000 de mile marine, ceea ce a fost chiar o realitate in acea zi.

O alta legenda se concentreaza asupra faptului ca randunelele se intorc in acelasi loc in fiecare an pentru a se imperechea si a-si face cuib, astfel încât marinarii isi faceau un tatuaj de randunica pentru a simboliza ca se vor intoarce intotdeauna acasa. 

Din acest motiv, multi oameni se bucura de intorsatura romantica de a reveni intotdeauna la cei pe care ii iubesc.

Ancora

Ancorele simbolizeaza ideea de a fi impamantat si stabil ca persoana. Multi oameni atribuie adesea pe cineva tatuajului lor de ancora, astfel incat tatuajul sa ia semnificatia unei persoane dragi care sa-i mentina la baza și stabil.

Multi oameni au tatuat cuvantul „mama” pe ancora sau numele cuiva care a fost un astfel de sprijin in viața lor. Modelele de tatuaje ancora pot fi incredibile si detaliile adaugate pot include adesea trandafiri, randunici sau alte simboluri pentru a face acest tatuaj traditional și mai semnificativ.

anchor tattoo
skull-tattoo

Cranii

Craniile sunt foarte versatile si pot fi stilizate în multe moduri diferite. Acest element poate avea o gamă larga de semnificatii, in functie de ceea ce face artistul cu el si de ceea ce persoana doreste sa atribuie acestui lucru.

Pe vremuri, tatuajele craniului erau cele mai populare printre marinari, aventurieri si mercenari. Pentru ei, tatuajele craniului lor simbolizau lipsa fricii pentru moarte si necunoscut. De asemenea, poate insemna ca acesti oameni s-au impacat cu inevitabilitatea mortii, mai ales din cauza stilului lor de viata.

Pin-Up Girls

Pin-Up Girls sunt un alt element comun si popular in stilul de tatuaj old school.

A fost o vreme in care femeile nu aveau voie sa fie marinari decat daca isi aratau abilitatea pentru asta. Acesta este motivul pentru care marinarii puteau merge cu lunile fara sa vada femei. De aceea, multi dintre ei aveau tatuaje cu femei, mai precis fete pin-up, ca un memento ca femeile ii asteptau cand se intorceau la tarm. Multe dintre modelele de fete pin-up utilizate astazi in tatuaje sunt modelate după desenele lui Sailor Jerry.

In timpurile moderne, tatuajele cu fete pin-up sunt inca la mare cautare si oamenii decid asemanarea cu a persoanei iubite. Sunt superbe, clasice și minunate.
Asigura-te ca nu vei regreta aceasta decizie!

pin-up-girl-tattoo
snake-tattoo

Serpi

Serpii sunt un alt element comun in stilul de tatuaj old school(tatuaj traditional). 

Reprezintă puterea si potența, deci sunt un design popular pentru mulți artisti de tatuaje traditonale. Serpii sunt, de asemenea, un simbol al noilor inceputuri, deoarece isi schimba pielea, ies din pielea veche. Cu toate acestea, multi oameni cred ca este un simbol al raului datorita rolului pe care il joaca in religia crestina. 

Alti oameni adora pur si simplu aspectul serpilor si cred ca sunt neinfricati, asa ca de ce nu incerci si tu unul?

Acum, ca stii putin despre stilul de tatuaje old school
si despre backgroundul sau, sunt sigur ca il vei putea aprecia mult mai mult
si vei fi fericit sa il porti pe piele.

Stiluri de tatuaje