Tatuaj Color

In primul rând, de unde au venit tatuajele color?
Primele tatuaje produse vreodată au fost pur și simplu cu cerneala neagra, deoarece erau făcute din cenușa și funingine fiind plasate sub piele.

retro ink - tatuaje color

In antichitate, toti pigmenții pentru vopsire erau realizati din materiale organice, inclusiv substante din pamant, cum ar fi plante, minerale, animale și altele asemenea. 

De exemplu, Black Bone provine din oase calcianate, Indian Yellow provenea din urina vacilor indiene hrănite doar cu frunze de mango, Emerald Green este aceto-arsenit de cupru, care elibereaza vapori arsenici toxici si care, din fericire, a fost inlocuit cu compusi sintetici; Rosu carmin, desi nu mai este folosit in acuarele, este fabricat din cochilii de insecte cosenila zdrobite. Este inca adesea folosit in cosmetice si alimente pana in prezent.

Toti acesti pigmenți si altii au fost fiecare prelucrati diferit, in functie de compozitia lor chimica si fizica, si au fost amestecati cu un liant, un tip de substanta de lipici care a completat amestecul de vopsea. Liantul a ajutat la colorarea pigmentului, dar l-a legat si de suprafata vopsita. 

Se crede ca inuții antici aveau culori in tatuaje, inclusiv în mod special o culoare galben inchis. Se spune ca alte culturi antice, cum ar fi Roma antica, aveau cerneala colorata la dispozitie, punem asta pe baza artefactelor care au fost recuperate din acele perioade de timp.

Un punct notabil din istorie in care culoarea a fost folosita mai frecvent la tatuaje, este tatuajul japonez, în secolul al XVII-lea. Asta imediat după ce au încetat să mai fie folosite ca pedepse si au inceput sa devina o forma de arta mult mai celebrata. Dupa cum ai vazut probabil, tatuajele japoneze sunt incredibil de frumoase si pot fi adesea pline de culori stralucitoare si vibrante.

Tatuajele color prezintă adesea teme naturale uimitoare precum florile și animalele, sau chiar creaturi mitologice sau eroi legendari. Dragonii sunt si ei populari, la fel și personaje precum razboinicii samurai si gheisele.

In zilele noastre, avem la dispozitie o gama largă de tus colorat. Daca te poti gandi la o culoare, este posibil sa existe cel puțin 10 alte tusuri care sa se potrivească acelei nuanțe.

 In general, dezvoltarea tusului a fost incredibila in ultimele decenii. Nu numai ca sunt acum mai frumoase, mai sigure si mai usor de lucrat, dar exista si opțiuni care nu conțin cruzime animala si sunt, de asemenea, vegane. 

In plus, a existat o inovatie in domeniu precum cerneala de tatuaj reactiva la UV, care este un concept incredibil de futurist.

Noi credem ca tatuajele color sunt cu adevarat piese de arta.

Stiluri de tatuaje