Black & Grey

Tatuajele black and grey sunt
una dintre cele mai populare și mai distincte
alegeri din industrie.

Negrul și Griul sunt un sistem de umbrire și o absență a culorilor,
calități ce pot fi încorporate în orice stil, de la realism la tradițional.

retro ink - tatuaje black and grey

De obicei, tatuajele Black and grey sunt executate cu diferite nuanțe de negru, iar albul este folosit pentru evidențieri și contrast puternic.

Cerneala neagră este diluată cu apă distilată pentru a crea un aspect aproape decolorat, spălat, care poate fi construit prin stratificarea cernelii. Adâncimea și textura sunt realizate prin construirea pe saturația cernelii negre, ajutându-l pe artist să creeze o imagine tridimensională.

Tatuajele Black and grey rezistă testului timpului, au un aspect mai clar pentru mai mult timp și sunt mai puțin supuse decolorării în comparație cu tatuajele colorate.(color art tattoo- tatuaje color)

In incercarea de a surprinde imaginea perfecta a unei fotografii si transferarea aceleiasi imagini pe piele, exista riscul de a pierde efectul 3D. De aceea, artiștii tatuatori cu experiență și profesioniști vor planifica cu atentie unde trebuie să ajunga fiecare umbrire și contur pentru a crea acea imagine 3D la care visati.


De multe ori, șabloanele arată ca o foaie de parcurs și reprezintă un concept confuz pentru un client. Cu toate acestea, pentru un artist, aceasta este cea mai bună metodă de a crea detalii excepționale, pentru a înțelege ce locuri trebuie să fie umbrite mai întunecat și ce zone au nevoie de cerneală albă pentru a crea un contrast izbitor.

Black and Grey insa, nu au avut întotdeauna un nume și statut de prestigiu în lumea tatuajelor. Inițial, a fost denumit „Jailhouse Tattoo” datorită creșterii popularității sale în închisoare în anii ’70. Fără a avea tusul și echipamentele adecvate, detinutii foloseau corzi de chitară și motoare de la casetofoane pentru a improviza o mașină de tatuat bootleg. Cerneala a fost creată din lustruirea pantofilor, din cerneala unui stilou sau chiar din cenușa tigarilor, toate acestea limitând deținuții la cerneala neagră.

Tatuarea colegilor deținuți a fost considerată ilegală, așa că toată munca trebuia făcută în confidențialitate și secret. În ciuda conditiilor limitate în ceea ce privește instrumentele, echipamentele și mediul igienic, deținuții au reușit să creeze lucrări de artă apreciate. Imaginile de tatuaj alese, în esență, te aliniau cu o anumită infracțiune din închisoare. Imaginile chicano, de obicei de natură religioasă sau patriotică, erau extrem de populare la acea vreme. Fecioara Maria și Iisus erau simboluri iconice de tatuat pe un coleg credincios. De cealaltă parte a spectrului, zvastica și alte simboluri rasiste, fasciste, o imagine predominantă, arătau un anumit tip de devotament față de Frăția Ariană.

Tatuajele din închisoare erau o modalitate de a informa autoritățile și pe ceilalti colegi deținuți cu privire la statutul tău din închisoare și erau folosite ca metodă de intimidare. La sfârșitul anilor ’70, comunitatea externă de tatuaje a luat în considerare stilul popularizat „Jailhouse” și metoda detaliată a tatuajului cu linii fine. În acea perioadă, Mark Mahoney a început să tatueze piese black and grey și să-și exerseze abilitățile de linie fină. In timp, a devenit cunoscut ca „tatăl fondator” al stilului iconic. Călătorind prin State, Mark și-a început cariera de tatuator înscriind bandele de motocicliști din Boston, fapt ilegal la acea vreme. Cu experiență și practică, Mark și-a făcut un nume în domeniul tatuajelor și a popularizat masiv tatuajele Black and Grey în ceea ce știm și iubim astăzi.

Odată cu apariția rețelelor de socializare, Black and Grey a devenit foarte exemplificat,
mulți artiști ramificându-se și specializându-se în această formă de artă.

Black and grey este o afirmație clasică, atemporală și o investiție excelentă, î
n ceea ce privește longevitatea și creativitatea tatuajului.

Stiluri de tatuaje