Procesul de tatuare
Ce ne tatuam?!

Procesul de tatuare in sine este explicat simplu, prin insertia unei cantitati mici de tus in piele utilizand grupari de ace, angrenate de masina de tatuat electrica.

Primul pas in acest proces este alegerea modelului. Majoritatea saloanelor folosesc poze/desene presetate. Asta daca nu te deranjeaza sa ai un tatuaj pe care sa-l vezi si pe alti oameni.

Daca vrei ceva original, vorbeste cu artistul despre idee si el te va ajuta sa ai o imagine unica, personalizata, care sa te reprezinte si sa-ti exprime intocmai trairile.

Orice se poate transpune pe piele cu ajutorul tehnologiei si talentului unui artist tatuator profesionist!

Poti veni cu imagini, desene, exemple de la care acesta poate incepe creatia. Trebuie sa intelegi ca nu totdeauna este necesar sa iti impartaseasca viziunea sau poate din contra are un stil care iti place. De aceea discutia este foarte importanta. ASCULTA-I SFATUL!

Un profesionist intotdeauna isi respecta munca si clientul si de aceea isi va da tot interesul sa-ti ofere un tatuaj de calitate! Chiar daca va fi nevoit sa faca mici modificari, ajustari la ideea ta. Nu uita el cunoaste mai bine panza pe care lucreaza si materialele pe care le foloseste.

TATUAJUL ESTE PERMANENT, trebuie sa arate bine pentru totdeauna! Acesta este scopul oricarui tattoo artist.

Unde plasam tatuajul?!​

Este cea mai importanta chestiune cand ne gandim la un design de urmat. In dezvoltarea si proiectarea viitorului tatuaj, trebuie sa tinem cont de zona in care se va face tatuajul. Pielea este foarte diferita si sufera diferite modificari de-a lungul timpului, iar noi ne gandim sa pastram tatuajul in stare perfecta cat mai mult timp.

Sunt zone de pe corp unde intalnim diferite restrictii, de la textura pielii si pana la expunerea la factorii daunatori: radiatie UV, accidente, zgarieturi, etc. In alegerea locului pentru tatuaj trebuie sa tinem cont si de anatomia desenului, astfel incat zona aleasa sa nu disproportioneze tatuajul. In functie de modelul ales unele zone se preteaza mai bine sau nu. Altele pastreaza mai bine sau nu culorile din tatuaj, mereu asculta sfaturile tatuatorului.

A doua mare chestiune legata de alegerea zonei de tatuare se refera la durere. Majoritatea tatuajelor DOR, ceea ce este si normal avand in vedere ca se lucreaza cu ace. Cand iti doresti un tatuaj prea tare, esti dispus sa induri si acest aspect. Fa-ti tatuajul in zona in care te simti cel mai confortabil!

“DUREREA ESTE TRECATOARE, TATUAJUL DUREAZA O VIATA!”

Cand ne tatuam?!

Un tatuaj arata cine esti, cu ce idei rezonezi si spune o parte din povestea ta, vine in completarea istoriei tale. Un tatuaj trebuie in primul rand sa arate bine!

Un aspect important tine de momentul din an in care ne tatuam. Perioadele ideale pentru tatuaj sunt primavara, toamna si iarna. In aceste perioade ale anului, avem cea mai buna temperatura si cei mai putini factori de risc pentru tatuaj.

Cea mai mare amenintare la adresa tatuajelor o reprezinta: soarele (radiatie UV), apa sarata(piscine, mare), sau praful, bacteriile din atmosfera (prezente foarte mult vara). Toti acesti factori trebuiesc evitati pe cat posibil in perioada de vindecare a oricarui tatuaj (in primele 14 zile).

In ultimii ani, tehnologia medicala a venit si in ajutorul tatuajelor, cu diferite folii de protectie impotriva factorilor de risc mentionati mai sus, astfel decizia unui viitor tatuaj nu mai este atat de mult afectata de perioade ale anului favorabile. Dincolo de perioadele ale anului favorabile tatujului, trebuie pus mare accent si pe perioada din zi cea mai favorabila unui nou tatuaj.

Dimineata, in prima jumatate a zilei se dovedeste a fi cea mai profitabila perioada de tatuare, atat pentru client cat si pentru tatuator. Toti cei implicati, dimineata sunt mai activi, mai odihniti si mai concentrati! Important este sa fii odihnit, hranit si calm in timpul procesului de tatuare. Iti va fi mult mai usor de suportat, iar tatuajul va fi o experienta placuta!

Evita tatuajele dupa o zi grea de munca, in perioada de menstruatie sau dupa un efort prelungit. Strict interzis tatuajul sub influenta bauturilor alcoolice sau substantelor interzise. Toate aceste lucruri te vor indrepta catre un tatuaj nereusit pe care cu siguranta il vei regreta mai tarziu. Acorda-ti timp si respect pentru viitorul tatuaj!

FII RESPONSABIL, TATUAJUL VORBESTE DESPRE TINE!

De ce ne tatuam?!

Tatuajul implica trei situatii: tatuajul ca element socio-cultural, tatuaj ca tipar imitativ, de identificare si tatuaj ca expresie a personalitatii.

In prima situatie, tatuajul ca tipar imitativ, vorbim de decizia unei persoane de a se tatua deoarece vede acest comportament in societate. Aici tatuajul este perceput ca un element de fashion, decorativ care te va face sa arati mai bine, atat fizic cat si in ochii celorlalti. Ca si motiv de tatuaj regasim modele care sunt la moda in perioada respectiva, de la tatuaj religios, tatuaj realistic si pana la tatuaje grafice sau tatuaje comice.

In cea de a doua situatie tatuajul de indentificare este specific membrilor unor diferite grupari, pentru a-si exprima loialitatea si apartenenta la respectivele grupuri, ori ca si un ritual de aderare la acestea. Le intalnim in grupari sportive, criminale sau cluburi moto. Ca si motiv de tatuaj, cele mai frecvente sunt logo-uri, simboluri, sau sloganuri specifice.

In cea de a treia situatie, tatuaj ca expresie a personalitatii, este luata pe un fond perturbat. Tatuajul este o forma de exprimare, de comunicare a nevoilor, dorintelor si trairilor. Decidem ca ne dorim un tatuaj dar nu stim faptul ca acesta poate fi expresia clara a unor situatii din viata noastra. Istoria insemnelor corporale incepe de pe vremea triburilor, din vremuri indepartate, apoi pe pielea soldatilor, piratilor, marinarilor si le expuneau aventurile si povestile de viata. Majoritatea triburilor le foloseau ca ornament. Gotii foloseau tatuajele pentru a marca sclavii.

Un tatuaj reprezinta o stare, o perioada din viata cuiva resimtita pentru a fi marcata. Ca si motiv de tatuaj, gasim tatuaje portret, tatuaje despre familie, tatuaje despre viata, tatuaj cu nume, tatuaje cu date memoriale.

Te asteptam in locația salonului de tatuaje Retro Ink Romania, strada Progresului 90-100, complex Mirano, sector 5, BUCURESTI!

Cele mai noi articole

VOUCHER CADOU DE VALENTINE'S DAYS

Oferta de Valentine’s – la Retro Ink Romania

Voucher Retro Ink de Valentine’s days Ofera persoanei iubite un cadou pe care sa il poarte toata viata! Tatuajul la care poate amandoi ati visat! Indiferent dacă inima ta este ruptă sau nu de Ziua Îndrăgostiților, este ocazia perfectă pentru a te răsfăța cu o activitate ca plăcerea-întâlneste-durerea. Despre tatuaje vorbim! 30% discount pentru orice […]

Citeste mai mult

Colaborarea dintre salonul de tatuaje Retro Ink Romania si Clean Ink, furnizor specializat de servicii de îndepărtare și decolorare a tatuajelor in Romania

Retro Ink Romania si Clean Ink – Colaborare de exceptie in industria tatuajelor

Un parteneriat de incredere in industria tatuajelor Retro Ink Romania si Clean Ink Clean Ink s-a născut din parteneriatul cu cel mai profesional salon de tatuaje din Bucuresti, Retro Ink Romania. Din dorinta de a crea cele mai frumoase si autentice tatuaje, asa cum si conceptul salonului o spune: Noi nu vindem tatuaje, noi le […]

Citeste mai mult

Tatuaje profesional vs. Tatuaje ieftine realizate de un prieten

„M-am tatuat la un prieten” – Daca iti era prieten te indruma catre un salon profesionist!

Tatuajele profesionale nu sunt ieftine Tatuajele ieftine nu sunt tatuaje profesionale Când vine vorba despre tatuaj, ultimul gând pe care ar trebui sa-l ai in cap ar fi cel legat de alegerea unui salon de tatuaje „unde este mai ieftin”. Tatuajul este o operațiune destul de complicata, ce necesita ani de zile de studiu si […]

Citeste mai mult